Черна гора – Яна Миркович

Черна гора – Яна Миркович
Описание:

Черна Гора 2015 | Яна Миркович – Oluja (Буря)


Яна Миркович е родена в Подгорица. След като е посещавала музикално училище от крехка възраст, тя е не само опитна певица, но също така и свири на пиано и цигулка. В момента е първа година в гимназията в родния си град и вече е имала много успехи с представяния на международни музикални фестивали, печелейки няколко награди по пътя. Когато не учи, Яна посещава и школата за таланти UMS, както и специални уроци по балет, танци и телевизионна журналистика. Последното не е изненада, след като Яна вече е водила детско телевизионно предаване в страната си!

В свободното си време, Яна обича да излиза с приятелите и семейството си и да се наслаждава на красивите черногорски крайбрежие и природа. Тя казва, че не се нуждае от много, за да е щастлива, само искрената ѝ усмивка, някое цвете, да чуе любима песен по радиото или да види щастието на други хора.
Яна обича да слуша любимите си изпълнителки Дженифър Лопез и Барбара Стрейзънд. Обича също и песните на Сергей Четкович и Кнез, и двамата от които са представяли Черна гора на Евровизия и са изразили подкрепата си за Яна за Детската Евровизия. Евровизионният герой на Яна определено е Монс Зелмерльов от Швеция, който тази година спечели Евровизия във Виена с песента Heroes!