Ирландия – Ейми Банкс

Ирландия – Ейми Банкс
Описание:

Ирландия 2015 | Ейми Банкс – Réalta na Mara

Ейми Банкс  е на 13 години и е родом от малкия ирландски град Мойкълън. На Детската Евровизия 2015 младото сопрано ще представи песента „Морска звезда“, която е написала в съавторство с Нийл Мууний, Йонас Гладников и Брендън Маккарти.

Успехът на Ейми в националната селекция на Ирландия не идва случайно. Малко преди да извоюва победата и правото да представя Ирландия в София, тя е спечелила международното състезание за млади певци „Американски възпитаник“ . Отделно от това, само в рамките на сегашната година, тя е спечелила цели осем национални титли от фестивали по класическа музика в Ирландия. Нейната мечта е да бъде следващата Мария Калас и да се качи на световната музикална сцена. А причината да харесва толкова Мария Калас е не само в нейните достойнства като вокалист, но и нейната история и цялостния ѝ принос към класическата музика. Ейми вижда в нейно лице един истински извор на вдъхновение.

В песента „Морска звезда“ са вплетени лични чувства, които правят изпълнението на тази композиция много специално за младата певица. В началото на процеса по създаване на песента, Ейми е подпомагана от своята леля, която е и нейният най-голям почитател. За съжаление през април месец тя умира, което оставя отпечатък в съзнанието на Ейми. Всеки път, когато изпълнява тази песен на сцена, певицата почита паметта на своята леля.

За Ейми Банкс е истинска гордост и страхотно постижение да достигне толкова далеч в Детската Евровизия – конкурсът, който тя казва, че обожава. Според нея всичко в този свят се постига с усилия и упоритост, а нейното верую е, че никога не трябва да се слуша хора, които искат да я наранят или да я накарат да се чувства зле. В София тя се надява да се превърне в източник за национална гордост за своята държава. Необикновеният талант на това момиче се допълва още и от факта, че тя може да пее на цели шест езика.