Македония – Ивана и Магдалена

Македония – Ивана и Магдалена
Описание:

Македония 2015 | Ивана и Магдалена – Плетенка

Представителките на Македония на Детската Евровизия 2015 се казват Ивана Петковска и Магдалена Алексовска. И двете момичета са на по 13 години и са родом от Скопие.

Ивана започва да се занимава с музика още от 5-годишна възраст, когато се качва за първи път на сцената и по специално на тази на детския фестивал „Поточния“ в Македония. След три години се присъединява към националния фолклорен ансамбъл „Никола Йонков Вапцаров“, където има възможност да натрупа известен сценичен опит в постановки както в страната, така и в чужбина. Участвайки в този ансамбъл, Ивана буквално се влюбва във фолклора и до ден днешен това е стилът музика, с който тя се чувства най-добре. Освен това, тя обича да слуша също така и песните на Тоше Проески.

Нейната дуетна половинка Магдалена има малко по-различен музикален опит, свързан преди всичко с поп музиката. Тя също така е участвала и на други големи музикални фестивали като „Славянски базар“ във Витебск, както и на подобни прояви в Истанбул и Белград. От 2009-а до 2014-а година е член на хора на фестивала „Златно славейче“. Биографията й се допълва още от участия в международните фестивали в Струга и Прилеп. Освен като вокал, Магдалена обича да се изявява и със своята флейта – нейният любим инструмент, който тя изучава и на професионално ниво. Подобно на Ивана, Магдалена също обожава песните на Тоше Проески, когото тя счита за истински модел за подражание.