Словения – Лина Кудузович

Словения – Лина Кудузович
Описание:

Словения 2015 | Лина Кудузович – Prva ljubezen

Лина Кудузович е родена на 30 декември 2002 година в Любляна . Дванадесетгодишната изпълнителка е добре позната в Словения от 2010г., когато на седемгодишна възраст става най-младият победител до момента в първия сезон на „Словения търси талант“. Година по-късно тя издава първото си CD с няколко специално написани песни, както и с някои аранжименти на музикални хитове, интерпретирани от нея.

След няколко години живот в Швейцария и работа върху музикалното си образование, Лина влиза в музикалното шоу „Най-големите швейцарски таланти“. С представянето си печели членовете на журито и достига до финала. Изпълненията ѝ на “Footprints In The Sand“, “Skyscraper” и “Clown” пленяват публиката на шоуто. Лина скоро осъзнава, че обича да пише песни не по-малко, отколкото да ги изпълнява. Първите ѝ творения са предвидени за пеене вкъщи, но в последствие започва да работи с музикалното дуо Maraaya, които стават нейни ментори. Така започва и музикалната ѝ кариера, която ще я отведе до Детската Евровизия 2015 в България.

„Prva ljubezen“ (Първа любов) е дело на словенските представители на Евровизия 2015, музикалното дуо Maraaya. С нея Лина се включва в словенската селекция за Детската Евровизия, известна като Мини ЕМА 2015. Професионалното жури я класира да пее и на финала, където публиката я избира за победител чрез зрителски вот, a на второ място остава нейната конкурентка Лени.