Талантливи деца от Шумен рисуваха в подкрепа на Детската Евровизи

Талантливи деца от Шумен рисуваха в подкрепа на Детската Евровизи
Описание:

Платната са подредени в изложба в Художествената галерия в града.

С помощта на художници децата нарисуваха символите на Шумен – средновековната крепост, паметника „Създатели на българската държава“, възрожденските къщи, първото читалище, първия български оркестър, античния некропол.

Рисунките са тяхното послание към Европа, с което показват с какво се гордеят и какво могат да отрият в България новите им приятели. Община Шумен, която е партньор на инициативата на БНТ „Откривай България“, награди участниците с грамота за красивите им рисунки.

От утре ще бъдат пуснати в продажба билетите за финала на журито на Детската Евровизия. Той ще се проведе на 20-t ноември, ден преди финала на конкурса, от 19.30 часа.

Билетите са от 15 до 50 лева. За деца до 7 години достъпът е свободен, а тези над 7 ползват 50% отстъпка. Билетите се продаваъ в мрежата на Ивентим и на касите на „Арена Армеец“.

Концертът ще бъде идентичен с този на финала. Тази година „Детската Евровизия“ е с най-силната конкуренция от 2007 година насам. Австралия и Ирландия ще участват в престижния форум за първи път заедно с още 15 държави.