Детският научен център „Музейко“

Детският научен център „Музейко“
Описание:

Най-големият детски научен център в Югоизточна Европа – „Музейко“,  отвари врати на 1 октомври за посетители. Там децата могат както да се обучават, така и да се забавляват.

Колко тежиш на Марс? Искаш ли да видиш хората през очите на скакалец? Можеш ли да накараш вулкан да изригне или да предизвикаш земетресение? Музейко дава отговорите на тези и много други въпроси на децата и техните родители. В музея се намира необикновено гигантско дърво. По него растат пързалки, топки и музикални инструменти. А когато завъртим ДНК спиралата в сърцевината му, тя започва да свети в различни цветове. За да научат повече за миналото, настоящето и бъдещето, на тях им помагат 120 интерактивни игри.

“Целта на “Музейко” е семействата заедно – деца и възрастни, да прекарват едно наистина пълноценно време. Заедно да учат и да играят”, каза Бистра Кирова, директор на “Музейко”.

Освен постоянни и временни изложби, програмата на Музейко предвижда тематични дни – Ден на формите, Ден на енергията, Ден на пътешествието, Ден на организациите и Ден на игрите. Те са изцяло съобразени с преподавания в училище материал от 1-ви до 4-ти клас.